Frikadelli i tomati

400 g blandfärs
3 skiva(or) färskt vitt bröd
1,5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl färsk parmesanost, riven ( funkar utan)
1 st citron, rivet skal från
1 klyfta(or) vitlök, riven
1 tsk torkade örtkryddor tex oregano, basilika och timjan
1 st gul lök, finhackad
salt och peppar
Tomatsås:
2 st schalottenlökar
2 klyfta(or) vitlök
3 burk(ar) hela tomater
0,75 dl god olivolja
2 tsk
torkade örtkryddor tex oregano, basilika och timjan

Gör så här:

Färs:
Blanda ägget och mjölken i en skål. Skär bort kanterna på brödet och lägg det i skålen så att det suger åt sig vätskan och blir mjukt. Blanda färsen med brödet, parmesanosten, citronskalet, den rivna vitlöken, dragonen och löken. Smaksätt med salt och peppar och låt färsen vila i 10 minuter. Blöt händerna och forma färsen till köttbullar.

Tomatsås:
Skär schalottenlökarna i mindre bitar och krossa vitlöksklyftorna. Låt löken, vitlöken, tomaterna och olivoljan koka ihop till en sås och smaksätt med salt och peppar.

Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt det småkoka i ca 15 minuter. Kontrollera att köttbullarna är färdiga genom att smaka på en.

Servera med pasta, gärna spagetti.