Eriks fantastiskt goda pastasås

Ett par dagar innan påsk påtalade jag för min bror att han aldrig bjudit mig på middag hemma hos sig. Jag bjöd mer eller mindre in mig själv. Resultatet blev fantastiskt gott och bra sällskap va det också!

Jag har inga mängder för detta recpetet, ta så mycket som känns bra av varje.

rödlök
färskt baldspenat
kallrökt lax
crabsticks (lyxversion riktig krabba)
creme fraiche
salt, svartpeppar el citronpeppar

tagliatellepasta ska det va

Fräs rödlök och bladsspenat. Häll i creme fraiche. Lägg i lax och crabsticks i lämpliga storlekar. Krydda. Sen är det klart.

/Hanna


Tonys svamprisotto

3 portioner

Ingredienser
1 hackad lök, helst rödlök
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl ris
100g skivade champinjoner
ca  7,5 dl varm buljong
2 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
Ev. 1 msk riven parmesanost till servering

Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök.Tillsätt champinjoner och ris och häll på 1/4 del av buljongen. Låt sjuda under ständig omrörning.När buljongen kokat in häll på ytterligare 1/4 och låt sjuda igen under omrörning. Fortsätt så här tills alla buljong kokat in.Krydda och tillsätt persiljan.Strö över parmesanost vid serveringen.

Karib(F)isk

Vit fisk ( typ hoki el pangasus)
lime
olivolja
chili
kokos
smör el olja att steka i

Marinera fisken i limesaft, olivoja, chili, salt och peppar i ngn timme. Torka sedan av fisken och vänd i kokos. Stek på ganska hög värme i smör el olja ( gärna i en grillpanna så blir det fina ränder) Servera med ris el klyftpotatis.
// Fia