Tonys svamprisotto
3 portioner
Ingredienser
1 hackad lök, helst rödlök
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl ris
100g skivade champinjoner
ca 7,5 dl varm buljong
2 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
Ev. 1 msk riven parmesanost till servering
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök.Tillsätt champinjoner och ris och häll på 1/4 del av buljongen. Låt sjuda under ständig omrörning.När buljongen kokat in häll på ytterligare 1/4 och låt sjuda igen under omrörning. Fortsätt så här tills alla buljong kokat in.Krydda och tillsätt persiljan.Strö över parmesanost vid serveringen.
Ingredienser
1 hackad lök, helst rödlök
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl ris
100g skivade champinjoner
ca 7,5 dl varm buljong
2 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
Ev. 1 msk riven parmesanost till servering
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök.Tillsätt champinjoner och ris och häll på 1/4 del av buljongen. Låt sjuda under ständig omrörning.När buljongen kokat in häll på ytterligare 1/4 och låt sjuda igen under omrörning. Fortsätt så här tills alla buljong kokat in.Krydda och tillsätt persiljan.Strö över parmesanost vid serveringen.
Kommentarer
Trackback