Tonys svamprisotto

3 portioner

Ingredienser
1 hackad lök, helst rödlök
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl ris
100g skivade champinjoner
ca  7,5 dl varm buljong
2 msk hackad färsk persilja
salt och peppar
Ev. 1 msk riven parmesanost till servering

Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök.Tillsätt champinjoner och ris och häll på 1/4 del av buljongen. Låt sjuda under ständig omrörning.När buljongen kokat in häll på ytterligare 1/4 och låt sjuda igen under omrörning. Fortsätt så här tills alla buljong kokat in.Krydda och tillsätt persiljan.Strö över parmesanost vid serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback