Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Det är ju allmänt känt i dessa kretsar att undertecknad absolut inte hör hemma i ett kök. Sönderstekt och bränd är vanliga ord i min vokabulär. 
Men jag kände att jag ville bidra med något här ändå, det är kanske inte ett nytt recept men ett litet tips.

Laxfilé som man bakar i ugn. Jag brukar ha på salt, peppar, citronskivor och persilja. 
Sen brukar jag ha creme fraiche som sås och då har jag i citron och persilja och kryddor i den också.
Klyftpotatis är en klassiker att ha till. Det bästa är att tillochmed jag klarar av att göra detta! :)

ANJA

Falafel

Jag är falafelfrälst och är sugen på det mest hela tiden. Så då började jag göra det själv.

4 p

3 dl kikärter
10 cm purjolök el 2-3 salladslökar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 knippa persilja (fryst funkar också)
( 3/4 liter olja att fritera i om man vill göra det, jag steker)

Mixa alla ingredienser. Receptet säger att det ska stå i rumstemp. 3-4 t för att torka till lite, min framförhållning brukar inte va så god. Forma falaflar och stek eller fritera. Servera dom hur du vill, men någon god sås till är ju ett måste! Jag har gjort egna tortillabröd en gång med, receptet hittade jag på coops hemsida har jag för mig.

/Hanna