superbröd!!!!

har snott receptet från medmera-tidningen, men det är lika gott för det...


Fillimpa

 

2 limpor

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid 2 timma

Ingredienser

 

finns som ekologisk vara5 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara3 dl grahamsmjöl
finns som ekologisk vara4 dl rågsikt
finns som ekologisk vara2 ½ dl rågkross
finns som ekologisk vara1 dl vetekli
 ½ dl vetegroddar
 1 tsk salt
 4 tsk bikarbonat
finns som ekologisk vara½ dl solroskärnor, eller
 krossade hasselnötter
finns som ekologisk vara1 dl russin
finns som ekologisk vara1 liter filmjölk
 2 dl mörk sirap

 

-:

 

finns som ekologisk vara1 msk smör
finns som ekologisk vararågkross

 

 = Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Blanda alla torra ingredienser noga. Solroskärnor/hasselnötter/ russin är valfritt, brödet blir lika gott utan. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet.

Smöra två 1 ½ liters avlånga brödformar. Strö rågkross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 ½ timma.