Mungbönor

Nu när det börjar bli vår och allt som ska skördas i sommar ska försås och sådär, så blir jag ju på odlingshumör på alla möjliga sätt. Och saker som odlas har ju också en tendens att vara nyttiga. Mungbönor har blivit 100% mer vanligt förekommande här i hemmet de senaset dagarna. Dom innehåller massor av proteiner och fibrer, antioxidanter och när man groddar dom så utvecklas också C-vitaminer.

Koka bönorna enligt anvisningarna på förpackningen.

Röd, purjo och vitlök.
Olivolja
lite citornskals riv + saft
-Fräs
skvätt på lite vinäger, gärna en med smak, inte balsamico...

tomatkross
grönsaksbuljong
worchestersauce
matlagningsgrädde

Precis innan servering skickar vi i våra mungbönor som gärna kan få ha torkat till lite grann i sin egen eftervärme från kokningen. Detta för att undvika vattnighet.

Vi åt det här som en gryta till ett matvete med en sallad.
V.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Verkar najs! Bra att du håller igågn bloggen, jag ska försöka bättra mig.

2008-04-07 @ 21:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback