Kyckling med koriander och spiskummin
Det blir uppskattningsvis 3-4 portioner (det beror helt enkelt på hur hungrig man är).
400-500 g kycklinglårfile (eller annan del om man så vill)
1 grön paprika (den tycker jag passar bäst till)
1 gul lök (gul ska det va)
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche (fet, lätt, vad du vill)
1 stor msk mango chutney
1/2 lime (saften)
1-2 tsk koriander (malen)
1-2 tsk spiskummin (malen)
salt och peppar
Dela kyckling i små eller stora bitar, så som du vill ha den. Likadant med paprikan. Hacka lök och vitlök. Stek tillsammans i en lämplig panna eller gryta. När kycklingen börjar bli färdig är det dags för koriander och spiskummin, fräs tillsammans någon minut. Häll sedan på mango chutney och creme fraiche, låt puttra en liten stund. Kläm sedan över saften från limen och smaka av med salt och peppar. Så va det klart! Ät med lämpligt tillbehör. /Hanna
400-500 g kycklinglårfile (eller annan del om man så vill)
1 grön paprika (den tycker jag passar bäst till)
1 gul lök (gul ska det va)
1 vitlöksklyfta
1 burk creme fraiche (fet, lätt, vad du vill)
1 stor msk mango chutney
1/2 lime (saften)
1-2 tsk koriander (malen)
1-2 tsk spiskummin (malen)
salt och peppar
Dela kyckling i små eller stora bitar, så som du vill ha den. Likadant med paprikan. Hacka lök och vitlök. Stek tillsammans i en lämplig panna eller gryta. När kycklingen börjar bli färdig är det dags för koriander och spiskummin, fräs tillsammans någon minut. Häll sedan på mango chutney och creme fraiche, låt puttra en liten stund. Kläm sedan över saften från limen och smaka av med salt och peppar. Så va det klart! Ät med lämpligt tillbehör. /Hanna
Kommentarer
Trackback